Fiecare distribuire ajută. Haideți să dăm o mână de ajutor acestei familii greu încercate!

0
3825

O familie din comuna suceveană Râşca are mare nevoie de ajutor. Anexele gospodăriei în care se afla toată agoniseala părinţilor au luat foc, iar cei zece copii ai familiei au rămas fără alimente, haine, rechizite şi jucării.

Potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro, Mona şi Marian Veghenie sunt părinţii celor zece copii care au vârste cuprinse între şapte luni şi 18 ani. Familia trăieşte într-o casă sărăcăcioasă cu doar două încăperi, de la marginea comunei Râşca, din judeţul Suceava.

Recent, cele 12 suflete au primit o nouă lovitură de la viaţă. Anexele gospodăriei, un grajd şi o magazie, s-au făcut scrum într-un incendiu, pe 24 mai. Din fericire, focul nu a cuprins şi locuinţa. În magazie se afla însă mai toată agoniseala celor doi soţi. Hainele şi rechizitele copiilor, frigiderul, maşina de spălat, alimentele şi o betonieră.

Mona şi Marian au crescut prin orfelinate. Şi-au dorit mult să-şi întemeieze propria familie. Sunt oameni harnici, însă au avut întotdeuna dificultăţi financiare. Deşi duc o viaţă austeră, casa este mereu curată. Cele 12 suflete trăiesc dintr-un ajutor social de 400 de lei şi din alocaţii.

Marian lucrează cu ziua la pădure, iar fiul său cel mare îl ajută. Băiatul a renunţat la şcoală când era în clasa a VIII-a ca să-şi sprijine familia.

Fraţii săi mai mici sunt elevi şi au drag de carte. O dovedesc medaliile şi diplomele care stau la loc de cinste în casă.

Ana-Maria are 9 ani, este în clasa a II-a şi învaţă cel mai bine dintre copii. A pierdut în incendiu şi haine şi jucării, însă nu asta o doare cel mai mare: „Îmi pare rău după cărţile de şcoală”.

Şi Valentina are nevoie de rechizite. Micuţa are 11 ani, este în clasa a III-a şi cunoaşte cel mai bine o lecţie: dacă n-ai carte, n-ai parte. Din cauza problemelor cu care se confruntă familia, copila s-a maturizat repede. Spune că-i este greu să locuiască în doar câţiva metri pătraţi.

Sora ei, Maia, are 6 ani. Micuţa domnişoară este supărată pentru că toate rochiţele i-au ars în incendiu. „Am avut rochiteţe, dar au luat foc. Îmi doresc măcar una. Nu contează culoarea”, spus copila. .

Acum, cu cursurile online elevii se descurcă mai greu. Familia are un singur telefon mobil, pe care copiii îl folosesc pe rând.

Oamenii aceştia se străduiesc să treacă peste greutăţi, dar nu o pot face singuri şi au mare nevoie de ajutor. Le-ar trebui haine, alimente, un frigider, o maşină de spălat, pilote, perne, pături.

Mugurel Duceag, director departament securitate la Ekipa – Pază şi Protecţie, a iniţiat pe Facebook o campanie umanitară pentru a sprijini familia.

Dragii mei, revin cu rugamintea de a ajuta o familie. Este vorba despre o familie pe care o stiti , din Rasca, si care…

Publicată de Mugurel Duceag pe Luni, 25 mai 2020

Cei care pot şi vor să dea o mână de ajutor pot lua legătura telefonic cu Mugurel Duceag – 0740 517 410 sau direct cu mama copiilor la numărul de telefon 0756 931 622.

Dacă nu aveți posibilitatea să ajutați financiar sau cu produse, vă rugăm să ajutați cu o simplă distribuire, astfel știrea poate ajunge la oameni care pot și vor să se implice. Vă mulțumim, în numele acestei familii greu încercate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here