Fapt demonstrat: 91% dintre cei răpuși de Covid erau nevaccinați. Chiar și așa, românii se imunizează să scape de ”discriminare”, nu de boală

0
221

Criza sanitară din România se adâncește, iar pentru a treia zi la rând peste 7.000 de oameni au fost confirmați cu COVID-19. În ultimele 24 de ore vorbim chiar despre cel mai mare număr de îmbolnăviri, de la începutul anului.

Din păcate, și 145 de români și-au pierdut viața. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, săptămână trecută 91,5 % dintre cei care s-au prăpădit nu erau vaccinați.

A fost și cazul unei asistente medicale care a murit, la fel și bebelușul pe care îl adusese pe lume.

Asistenta medicală în vârstă de 34 de ani era însărcinată în opt luni și nu era vaccinată când a ajuns la spital. Medicii au decis să îi facă cezariană după ce testul care detectează Covid-19 a ieșit pozitiv.

La trei zile de la naștere, bebelușul a fost răpus de infecția cu Sars-Cov-2, iar 11 zile mai târziu și mama lui.

A doua gravidă ucisă de Covid în ultimele zile

Dr. Vasile Pop, director medical Spitalul Județean Baia Mare: ”Copilul la naștere avea pneumonie congenitală, ceea ce înseamnă că și copilul era infectat și s-au continuat investigațiile și așteptăm rezultatale. S-au făcut eforturi disperate pentru a salva viața mamei, însă s-a produs stopul cardiorespirator iresuscitabil”.

Femeia lucra în străinătate și venise în țară, împreună cu familia, în vacanță. Se pare că ar fi participat și la nunta din Târșolț cu aproape 2.000 de invitați care a avut loc la finalul lunii august.

Este, din păcate, a doua gravidă ucis de Covid-19, din ultimele zile. Prima avea doar 20 de ani și la câteva zile după ce a adus pe lume un băiețel s-a stins. Îi era teamă să se vaccineze, deși medicii spun că serul este sigur și pentru gravide.

Raed Arafat: ”91 % din morți, cei nevaccinați”.

Vaccinul ne protejează de formele grave, după cum arată și un studiu Medlife conform căruia 80 % dintre cei imunizați prezintă un nivel protectiv de anticorpi în fața formelor grave de Covid-19 și la șase luni după rapel.

”Dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice de COVID la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită și a recomandat revenirea la purtarea măștii și în aer liber. Și vaccinat să purtăm, că dacă suntem într-un grup tot putem să ne infectăm, dar ducem mai bine”.

Odată cu creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri, dar și după ce s-au anunțat mai multe restricții pentru nevaccinați, a început să crească numărul celor vor să fie imunizați.

S-a dublat totuși numărul persoanelor care se vaccinează

”Am hotărât pentru sănătatea mea și binele meu și-al familiei și să pot să lucrez”.

”Ne copleșește discriminarea și ăsta e motivul pentru care am decis”.

”Pentru mine covidul oricum nu reprezintă o teamă, pur și simplu mă vaccinez să fiu lăsat în pace, să pot să plec liniștit în concediu”.

”Sincer, nu-mi este teamă nici acum de covid, o fac mai mult pentru părinții mei, care au boli autoimune și mai mult să-i protejez pe ei”.

Numărul celor care s-au vaccinat în ultima săptămână s-a dublat aproape în majoritatea centrelor din București.

Chiar și la cabinetul de vaccinare din Gara de Nord se formează acum mai mereu cozi de 10-15 oameni care așteaptă să fie imunizați, ceea ce nu s-a mai văzut demult.

Și la nivel național, numărul dozelor de vaccin administrate a fost în creștere susținută în ultimele zile și a atins valori care nu au mai fost înregistrate din luna iulie.

Dovada că vaccinarea salvează vieți este povestea unei mame de 102 ani și a fiicei ei de 80, ambele imunizate și mai apoi infectate cu Covid, care au reușit să învingă boala. Femeile locuiesc într-o comună din Alba unde rata de infectare este de 7,31.

Sursa știre : Stirileprotv.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here