Dosarul ”10 august” va fi clasat: se distruge un dosar legat de violența unor jandarmi?

0
39

Pe 10 august 2018, masive demonstrații antiguvernamentale s-au transformat în violențe fără precedent. Zeci de răniți au apărut atât în tabăra manifestanților, cât și în cea a forțelor de ordine, scrie Libertatea.ro.

DIICOT a anchetat posibilele infracțiuni comise și a decis să claseze cazul. ”Sunt multe clarificări în Ordonanța de clasare, în Piața Victoriei au existat provocări și momente care au rămas în percepția opiniei publice altfel decât s-au întâmplat în realitate, însă infracțiunile pe care DIICOT le-a căutat nu au existat și de aceea ei au închis dosarul”, au spus surse judiciare.

Loading...

S-au clasat acuzele formulate de ambele părți. Atât cele lansate de guvernanți, legate de o posibilă lovitură de stat, cât și cele dinspre reprezentanți ale manifestanților, care au invocat că Guvernul a pregătit din timp represiunea.

Singurele cercetări care vor continua vor fi cele referitoare la jandarmi ce au acționat cu o violență în afara legii.

Potrivit informațiilor apatite în spațiul public, soluțiile la toate cele trei dosare vor fi comunicate opiniei publice în săptămâna viitoare.

Cel puțin 452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei, în August 2018. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Peste 200.000 de persoane au fost în Piața Victoriei din București la ceea ce fusese anunțat drept Mitingul Diasporei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Poza: Europafm.ro

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here