Dorneanu, apariție la Antena 3 după atacul lansat de președintele Iohannis: trebuiau luate niște măsuri

0
499

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a aparut joi seara la Antena 3, in emisiunea lui Mihai Gadea, dupa ce presedintele Iohannis a lansat un nou atac la adresa Curtii, scrie Aktual24.ro.

„Eu va spun, nu am dormit noptile, eu si colegii mei, care intelegeam ca in starea asta de urgenta trebuiau luate niste masuri, inclusiv sanctiuni. Dar, pe de alta parte, nu puteam sa nu vedem ce au vazut si alte Curti Constitutionale, ca si drepturile trebuie aparate in starea de urgenta.

Trebuia data o lege. Se termina starea de urgenta si incepe starea de alerta. Care e temeiul legal? Era foarte bine daca autoritatile se uneau. Nu cred ca nu exista o comuniune de discutie: ‘In doua zile scoatem o lege’”, a declarat Dorneanu la Antena 3.

Intrebat despre reprosurile privind faptul ca CCR a dat decizia privind anularea amenzilor cu o saptamana inainte de expirarea perioadei starii de urgenta, Dorneanu a raspuns: „Exista si oameni care a r fi protestat vehement ca noi tergiversam solutionarea unor probleme foarte urgente. Am fi fost intr-o situatie delicata daca rezolvam dupa expirarea perioadei de urgenta”.

Intrebat despre declaratiile critice ale premierului si ale presedintelui Iohannis, Dorneanu a refuzat sa comenteze.

„Dumneavoastra imi cereti sa ma pronunt si sa calific niste raspunsuri ale prim-ministrului si ale presedintelui. Dati-mi voie sa ma abtin si sa salut decalaratiile de azi ale presedintelui, care au fost destul de retinute. Sigur, a fost o tenta critica, dar nu pot sa spun ca a calificat deciziile Curtii asa cum au facut altii.

Dati-mi voie sa ma abtin, ca cetatean si ca presedinte al Curtii, trebuie sa respect primele doua autoritati ale tarii. Nu vreau sa fac nicio apreciere, mai ales pentru ca in perioada asta e nevoie de respectarea de catre cetateni a unor masuri si nu pot eu sa dau niste declaratii care sa indemne cetateanul sa nu respecte o autoritate sau alta”, a sustinut seful CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here