De parcă nu ar fi destul de tensionată situația! Zeci de primari şi viceprimari români, întâlnire cu ambasadorul Rusiei

0
125

Zeci de primari şi viceprimari, plus reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întâlnit, vineri, cu ambasadorul Rusiei, Valeriu Kuzmin. Întâlnirea a avut loc în contextul acutizării tensiunilor din Europa de Est, după ce Federaţia Rusă a desfăşurat trupe cu aproximativ 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, stârnind îngrijorarea NATO şi a ţărilor occidentale, iar în cadrul acesteia Kuzmin le-a cerut participanţilor „să trateze în mod critic acuzaţiile mincinoase, puse în circulaţie de mass-media (…) la adresa Rusiei despre unele intenţii imaginare de a submina fundamentele democraţiei occidentale.”

Redăm postarea Ambasadei ruse pe acest subiect:

„Întâlnirea Ambasadorului Rusiei V.I.Kuzmin cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, antreprenori români şi ruşi

Pe 10 decembrie 2021, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România V.I.Kuzmin s-a adresat reprezentanţilor autorităţilor locale, precum şi antreprenorilor români şi ruşi în cadrul întâlnirii „Oportunităţi de cooperare bilaterală” organizată la Ambasada Rusiei la Bucureşti cu sprijinul „Romanian Investment Zoom Program».

V.I.Kuzmin a prezentat pe scurt problemele cheie ale relaţiilor comerciale şi economice globale moderne, care sunt caracterizate prin creşterea sentimentelor protecţioniste şi desfăşurarea războaielor comerciale. S-a subliniat importanţa eliminării barierelor politizate în calea dezvoltării relaţiilor de afaceri bilaterale. Ambasadorul a reamintit celor prezenţi că Rusia desfăşoară activităţi sistematice pentru crearea şi dezvoltarea structurilor economice de integrare, cum ar fi Uniunea Economică Eurasiatică, BRICS şi altele.

Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanţii cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzaţiile mincinoase, puse în circulaţie de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenţii imaginare de a submina fundamentele democraţiei occidentale, şi să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe poziţiile unui calcul pragmatic clar.

La rândul lor, participanţii români au vorbit în detaliu despre potenţialul economic şi investiţional al regiunilor lor, manifestându-şi interesul pentru dezvoltarea tradiţiei de relaţii comerciale şi economice reciproc avantajoase cu Federaţia Rusă.” transmite ambasada.

Ulterior întâlnirii, Gabriel Pleşa primarul municipiului Alba Iulia, unul dintre participanţii la eveniment, a declarat pentru G4Media că a primit invitaţia în urmă cu 10 zile când ”situaţia nu era atât de tensionată” şi că la întâlnire s-au discutat despre colaborări economice, deşi la începutul evenimentului ambasadorul a spus în alocuţiunea sa că situaţia ”nu e atât de tensionată pe cât e prezentată”.

Edilul a mai precizat că la întâlnire au participat un grup de 30-40 de primari şi viceprimari din toată ţara, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here