CTP recunoaște că a mințit în campania lui Vadim, ca românii să-l aleagă pe Iliescu

0
183

Zicerea lui Niccolo Machiavelli cu „scopul scuză mijloacele” nu este corectă, spune Cristian Tudor Popescu. Gazetarul a explicat că cineva care alege în mod deliberat să folosească niște instrumente „rele” pentru a-și atinge un anumit scop ar trebui să fie pregătit să își și asume aceasta.

CTP a dezvăluit, în context, cum s-a folosit de manipulare la alegerile prezidențiale din 2000, pentru a-i reduce șansele lui Corneliu Vadim Tudor. „A fost incorect ce am făcut, dar nu mă puteam gândi la o Românie condusă de Corneliu Vadim Tudor nici măcar pentru cinci minute”, a spus gazetarul.

„Alegerile din 2000 au fost unul dintre momentele cele mai idioate din viața mea, în care a trebuit să fac tot ce mi-a stat în puteri să nu câștige Corneliu Vadim Tudor”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24. 

Gazetarul spune că politicianul naționalist a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2000 prin „boală”. Națiunea s-a îmbolnăvit atunci, a avut o digestie foarte proastă, metabolismul ei s-a tulburat și din vâltoarea, din mațele acelea tulburate ale națiunii, a ieșit Corneliu Vadim Tudor, a explicat CTP.

„Atunci am făcut niște lucruri – am și eu păcatele mele pe care mi le recunosc. De pildă, Vadim Tudor nu era creștin-ortodox, făcea parte din Creștinii pentru Evanghelie, așa se numea, era o subconfesiune în creștinism; după 1989, însă, s-a căsătorit în religia ortodoxă, dar religia părinților săi și inițial religia sa era aceasta.

Ei, l-am făcut „sectant”. Cuvintele contează totdeauna. L-am făcut „sectant”, pentru că știam că asta o să-i atingă pe credincioșii ortodocși din România, majoritari. Nu știu dacă era sectant, era o subconfesiune acceptată. Dar am făcut asta. E o metodă de manipulare”, a punctat gazetarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here