Cristian Pomohaci scapă de condamnare dacă plătește 40.000 de lei. Este primul beneficiar al unei noi legi

0
204

Achită 40.000 de lei și scapă de pedeapsa cu închisoarea. Este sentința dată de magistrați în cazul fostului preot Cristian Pomohaci – care devine, astfel, primul beneficiar al legii care îi scapă pe evazioniști de condamnare dacă plătesc amenda.

Marea amnistie. Legea care îi scapă pe evazioniști de pușcărie, utilă pentru mii de inculpați deoarece retroactivează/ Posibili beneficiari: Nelu Iordache, Adrian Sârbu, Cristian Burci, Bogdan Buzăianu, Tel Drum, companiile controlate de Sebastian Ghiță!

Astfel, mii de dosare ar putea fi închise, dacă inculpații decid să achite prejudiciul integral, caz în care nu mai riscă închisoarea, după cum prevede legea fostului deputat PSD, Cătălin Rădulescu zis Mitralieră.

La rândul lui și Cristian Pomohaci a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în octombrie, pentru evaziune fiscală.

Fostul preot dar mai mult afacerist a închiriat 11 proprietăți şi a declarat venituri mult mai mici decât cele obţinute în realitate. Pomohaci şi-a recunoscut vina şi a avut, astfel, parte de o pedeapsă ceva mai blândă.

Totuși, în baza legii recent promulgate, fostul preot a cerut să plătească o amendă penală, în locul condamnării. Iar magistraţii Tribunalului Mureş i-au admis solicitarea.

Prejudiciul a fost estimat la 28.000 de euro. Pomohaci va plăti 40.000 de lei și trebuie să presteze, oricum, 90 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Vă reamintim că numele fostului preot apărea și într-un dosar în care era acuzat de act sexual cu minori, clasat, însă, în 2019, doar procurorii știind din ce motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here