Corpul de control al MAI verifică acțiunea polițiștilor, care au luat niște copii din curtea școlii și i-a amendat

0
39

Conducerea Ministerului de Interne a anunțat, duminică, verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii din Constanța care au ridicat și dus la sediu opt elevi din curtea unei școli.

Verificările sunt făcute de Corpul de control al ministrului.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis duminic seara IGPR.

Și conducerea IPJ Constanța a dispus verificări interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

Poliția Constanța a precizat că la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Astfel, vineri seară, polițiștii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care erau în curtea școlii la care se refereau sesizările.

Polițiștiștii spun că i-au înștiințat pe tineri că vor fi conduși la sediul poliției pentru legitimare și luarea de măsuri legale.

Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în școală, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Tatăl unuia dintre tinerii implicați a declarat că aceștia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur și simplu stăteau de vorbă. În opinia acestuia, copiii aveau dreptul să intre în curtea școlii.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here