Coronavirusul, transformat în motiv de răzbunare. Prahovenii îşi pârăsc la poliţie vecinii recent întorşi din Italia

0
28

Isteria provocată de iminenta apariţie a coronavirusului a fost transformată, în Prahova, în motiv de răzbunare. În utlimele zile au fost primite zeci de apeluri la numărul unic de urgenţă în care oamenii îşi pârau vecinii recent întorşi din Italia, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro. 

Multe dintre aceste apeluri au fost alarme false.

Loading...

Joi, în Prahova, 170 de persoane recent întoarse din Italia, printre care se află şi copii, sunt izolate la domiciliu. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova niciunul dintre prahovenii care s-au întors din zonele de risc nu prezintă simptomele specifice bolii provocată de coronavirus. Totuşi, preventiv, oamenii au fost sfătuiţi să rămână în carantină pentru 14 zile.

”Sunt mai mulţi prahoveni care s-au întors recent din Lombardia şi Veneto unde a fost confirmat prezenţa virusului. Aceştia au decis să se autoizoleze la domiciliu. Sunt asimptomatici şi nu au fost testaţi. Cei care stau acasă nu prezintă absolut niciun simptom, dar s-au autoizolat, pentru că au venit din Italia, timp de 14 zile, conform recomandărilor noastre. Printre aceştia se află şi copii. Aceştia nu merg la şcoală. Le dăm noi adeverinţă de scutire, iar persoanelor adulte cu serviciu, certificate medicale de carantină”, a declarat Dan Ioniţă, directorul DSP Prahova.

Surse autorizate au precizat că în ultima perioadă au fost primite mai multe apeluri la numărul unic de urgenţă pentru a anunţa sosirea în ţară a unor prahoveni care au călătorit în Italia sau în alte zone de risc. Apelurile au venit din partea vecinilor şi prietenilor celor incriminaţi. Multe dintre aceste apeluri sunt alarme false, spun surse citate. Miercuri, la Ploieşti, a fost o situaţie confuză legată de prezenţa unui grup mare de italieni care ar fi prezentat simptomele bolii şi care se ascundea într-un hotel din oraş. O echipă a DSP a fost nevoită să facă verificări la unitatea de cazare respectivă, însă totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here