Constrângerea funcționează: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

0
216

Potrivit Observatornews.ro, centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească certificatul verde cât mai repede, ca să nu le fie interzis accesul la restaurante, cinema sau concerte. Interesul e mare şi pentru a treia doză. Deşi abia de marţi se poate face, medicii de familie au deja liste de aşteptare. 

Nerăbdători, mulţi oameni au mers în centrele de vaccinare să întrebe cum se pot programa.

Lidia Radu, medic centru de vaccinare: Au venit cei care au făcut undeva în februarie, martie vaccinul preponderent cu boli cronice sau persoane peste 65 de ani ,dar surpriza e că au venit şi foarte mulți tineri să întrebe de doza a treia.

Personalul din centrele de vaccinare pregăteşte deja pentru ziua de marţi, când va începe administrarea dozei trei.

Ema Schweninger, reporter Observator: Doza trei se va face doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager, indiferent de schema iniţială. Aşadar, chiar şi cei cărora le-au fost administrate două doze de AstraZeneca vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau Moderna.

Medicii de familie sunt şi ei prinşi cu treabă

Eva Cristescu, medic de familie: Sunt 20 sau 30. Am întrebat şi eu la DSP acolo unde ne aprovizionăm cu Johnson dacă vom putea aduce şi Pfizer ca să vaccinăm pacienţii care îşi doresc şi la o adică şi personalul cabinetului. Ni s-a spus că în principiu, da.

Oricum, centrele de vaccinare sunt deja aglomerate, cel mai probabil din cauza restricţiilor care au intrat în vigoare în această noapte în Capitală. Fără certificat verde, multe actvităţi interioare sunt interzise, inclusiv mersul la cinema sau la restaurant.

În centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, acum 3-4 săptămâni, într-o zi întreagă veneau în cel mai fericit caz, 20, 30 de persoane. Astăzi, în primele patru ore au ajuns 140 de oameni. Printre ei, şi aceşti gemeni.

Aproape jumătate dintre cei care s-au imunizat astăzi au optat pentru Johnson and Johnson. E singurul vaccin pentru care nu e nevoie de rapel, aşadar, oamenii obţin certificatul verde imediat. Așadar, nu mai e nevoie de alte informații pentru a ne da seama care este de fapt, motivul vaccinării..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here