Condamnare definitiva in cazul PSD-istului care si-a falsificat diploma pentru a fi sef la Transelectrica. El a achitat un prejudiciu de 100.000 de euro

0
30

Fostul sef al Transelectrica Marius Carasol, acuzat ca si-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ocupa functia de conducere in companie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare pentru inselaciune si uz de fals.

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile declarate de procurori si Transelectrica, fiind mentinuta sentinta data in februarie 2020 de Judecatoria Sectorului 1.

Loading...

Conform deciziei primei instante, Marius Carasol trebuie sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune si sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Comunei Clinceni sau la Postul de politie Clinceni, pe o perioada de 120 de zile.

Judecatorii au respins actiunea civila formulata de Transelectrica SA, ca ramasa fara obiect, dupa ce Carasol a achitat prejudiciul de 460.000 de lei.

Marius Carasol a fost trimis in judecata, in decembrie 2019, pentru uz de fals si inselaciune, in legatura cu diploma de inginer depusa la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim si Transelectrica.

Procurorii sustin ca Marius Carasol a utilizat acte false, si anume documente de studii din care reiesea faptul ca a urmat cursurile Universitatii Politehnica Bucuresti, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entitati economice.

Marius Carasol a trecut in CV ca are diploma de inginer diplomat, dupa ce ar fi absolvit in anul 2005 Universitatea Politehnica Bucuresti. Diploma s-a dovedit insa a fi falsa.

Potrivit Edupedu.ro, Carasol ar fi urmat cursurile Universitatii Politehnica Bucuresti, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit.

Marius Carasol a fost revocat in luna septembrie 2019 din functiile de presedinte al Transelectrica si pozitia de membru al directoratului companiei.

Sursa știre : Aktual24.ro

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here