Comuniștii nu renunță ușor la putere: sute de femei arestate în Belarus, inclusiv bunica de 73 de ani devenită simbol al protestelor

0
20

Sute de persoane au fost arestate sâmbătă la un marș al femeilor organizat la Minsk contra președintelui Aleksandr Lukașenko, potrivit Digi24.ro. 

Românii ar trebui să cunoască foarte bine cursul acestor evenimente, având în vedere că răsturnarea comunismului are același traseu. Sperăm totuși ca măcar ei să nu aibă aceeași soartă, după lungi bătălii și sacrificii, până la urmă să fie conduși de aceleași mentalități comuniste, dacă nu chiar de aceleași persoane, doar numele instituțiilor să fie schimbate.

Loading...

Polițiștii au încercat să blocheze calea femeilor care cereau demisia liderului din Belarus. Acestea au fost bruscate de forțele de ordine, care erau îmbracate în ținute fără embleme oficiale.

Una câte una, sute de femei au fost luate pe sus și urcate în dube. Printre persoanele arestate se numără și o femeie de 73 de ani, Nina Baghinskaia, devenită un simbol al protestelor contra lui Aleksandr Lukașenko după ce la un moment dat a fost filmată înfruntându-i fără frică pe polițiști. 

De la realegerea lui Lukașenko în funcția de președinte, la scrutinul din 9 august, oamenii ies zilnic în stradă pentru a cere demisia lui și noi alegeri, libere și corecte.

Foto: Nina Baghinskaia, protestatară de 73 de ani, devenită simbol al manifestațiilor anti-Lukașenko din Belarus, a fost arestată sâmbătă la un protest al femeilor în Minsk Foto: Profimedia

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here