Cofondatoarea „Dăruieşte Viaţă”, după demiterea şefului CNAS: Mai e cineva cu mintea limpede la PNL?

0
218

Cofondatoarea organizaţiei „Dăruieşte Viaţă” Oana Gheorghiu, organizaţie care construieşte din donaţii primul spital oncologic pentru copii, a reacţionat foarte dur după ce premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate pe Adrian Gheorghe.

„Această decizie este o ruşine, domnule Florin Cîţu R U Ş I N E! Omul ăsta este un profesionist adevărat, nu un politician. Avea viziune, avea competenţă, avea determinarea de a schimba felul în care se întâmplă lucrurile în sănătate. Dar ce vă pasă, nu-i aşa? Ce vă pasă de bolnavi, de spitale, de viaţa oamenilor, când aveţi a vă ocupa de bătălii politice (duse deja în sfera patologică, după părerea mea)? E deja prea mult… Mai e cineva cu mintea limpede la PNL?”, a scris Oana Gheorghiu joi noaptea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Spotmedia.ro, Adrian Gheorghe a fost revocat, joi, din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată în Monitorul Oficial. Atribuţiile acestuia vor fi preluate de Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care va asigura interimatul până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Adrian Gheorghe fusese numit în funcţie în ianuarie 2021, în mandatul de ministru al Sănătăţii al lui Vlad Voiculescu. În vârstă de 35 de ani, Gheorghe este economist senior în domeniul sănătăţii la Imperial College London, are un doctorat la Universitatea din Birmingham şi a lucrat ca economist în sănătate la Oxford Policy Management, o firmă de consultanţă în dezvoltarea internaţională, potrivit profilului său de linkedin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here