Cluj. Imagini virale cu un copil care face eforturi prin noroi, pentru a ajunge la şcoală

0
39

Copiii dintr-un sat din județul Cluj merg prin noroi până la școală. În cazul în care vreun localnic se îmbolnăvește, ambulanța nu ajunge până la el. Nu intră în sat nici pompierii, nici vreo mașină de gunoi.

Aflat în funcție de 16 ani, primarul a refuzat să răspundă întrebărilor echipei Digi24,deoarece aceasta nu-și făcuse programare.Încălțată cu cizme de gumă și cu ghetele în mâini Cristina pornește în fiecare zi spre școală. La ora șase și jumătate pleacă de acasă, pe jos.

Loading...

„Asta-i drumul nostru de fiecare zi, cu fetița la școală. În fiecare zi, când plouă când ninge, tot așa în situația asta suntem. De-abia ne tragem piciorele după noi de noroi”, povesteşte Ana Chirilă, mama fetiţei. Înotând practic cu pantofii prin noroi. Așa circulă familile din satul Berchieșu, comuna Frata. Doar tractoarele pot circula pe un asemenea drum. Ironia face că drumul paralel care duce la cabana unor prieteni de-ai primarului a putut fi asfaltat.

„El cunoaște foarte bine situația. De 16 ani, de la primul mandat atunci ne-a promis că ne face drumul și nici până astăzi nu am mai văzut drum.”, adaugă Ana Chirilă.

Disperarea mamei a făcut ca de o săptămână, mașina școlii să vină până jos în sat. Așadar, cei 2 kilometri și jumătate, o oră de mers pe jos, s-au transformat într-unul. Însă tot prin același noroi.

„Pe domnul primar nu-l doare capul. În toată primăvara l-am chemat să curețe drumul că nu mai putem ieși. Nu putem intra cu niciun mijloc de transport. Doamne feri să ne trebuiască salvarea, aici murim”, spune mama.

Ca o ironie, primarul îi obligă pe localnicii din Berchieșu să achite taxă pe gunoi. Deși nu vine nimeni să-l ridice.

Ne-o dat tomberoane de gunoaie și o zis să le ducem până la 1 km jumate unde vine mașina, în spate. Nu putem să le ducem pe roți pe drumul ăsta.

Și mașina de gunoi vine?

Nu vine până aici.

Irina Chiș – localnică: „ De fiecare dată i-am zis la primar. Când mergeam să plătim impozitul sau când îl găseam aici pe drum. Promitea, zicea: când se face bugetul”.

O noua zi, 😭vreau sa mulțumesc primăriei Frata pentru ca ne a scurtat drumul la jumătate cu autobuzul scolii, dar rămâne…

Publicată de Ana Chirila pe Marţi, 4 februarie 2020

Același răspuns l-a primit și echipa Digi24. Dar nu într-un mod cordial.

Dialog cu Vasile Trif, primar al comunei Frata

Deci vorbiți cu noi? Nu.

De ce?

Pentru că nu vreau.

Trebuia să ne anunţați.

Păi nu se poate, uitați cum arată picioarele. Faceți drumul acolo? Atât. Nu, stați așa. Faceți drumul acolo?

V-am spus, da, în 20 am ședința de consiliu și fac.

Sursa știre : Digi24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here