Cîțu pe culmile entuziasmului de parcă va ramane premier toată viața: „Excelenta vizita de astazi a presedintei Comisiei Europene”

0
138

Premierul Florin Citu a caracterizat drept „excelenta” vizita pe care sefa CE, Ursula von der Leyen, a efectuat-o luni in Romania. „Voi avea grija ca toti cei responsabili sa isi faca treaba!”, a mai spus Citu despre implementarea PNRR.

„Excelenta vizita de astazi a presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Cele 29,2 miliarde de euro vor dezvolta si moderniza Romania! Avem 64 de reforme si 107 investitii incluse in PNRR, iar ele sunt garantia ca vom avea o economie puternica de care vor beneficia toti romanii.

PNRR-ul Romaniei este printre cele cinci cel mai bine finantate Planuri din Uniunea Europeana, iar primii bani vor veni deja pana la finalul acestui an! Acum, trebuie sa fim foarte atenti la partea de implementare. Voi avea grija ca toti cei responsabili sa isi faca treaba!”, a anuntat Citu, luni seara.

Nu exista niciun risc in ceea ce priveste implementarea PNRR in Romania si, indiferent de declaratiile politice din aceasta perioada, nu cred ca exista vreun politician iresponsabil care vrea sa se joace cu viitorul romanilor, a declarat luni seara prim-ministrul Florin Citu.

Intr-o conferinta de presa comuna sustinuta alaturi de presedintele Klaus Iohannis si sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Citu a fost intrebat daca situatia politica de la Bucuresti poate sa influenteze semnarea si, ulterior, aplicarea Planului National de Redresare si Rezilienta.

„Nu exista niciun risc in ceea ce priveste implementarea PNRR in Romania. Mai mult, eu cred ca, asa cum a fost construit, va accelera reforme care in Romania au fost incetinite ani de zile sau au fost amanate. De aceea am tinut foarte mult ca in PNRR sa avem reforma pensiilor, reforma sistemului de salarizare, reforma administratiei, ‘Romania educata’, pentru a ne asigura ca acest sistem de reforme cu ‘borne’ vine la pachet cu investitiile.

Reformele si investitiile merg mana in mana si, indiferent de declaratiile politice pe care le vedeti in aceasta perioada, nu cred ca exista un politician responsabil in Romania care vrea sa se joace cu viitorul romanilor”, a afirmat Florin Citu.

Comisia Europeana a aprobat, luni, evaluarea pozitiva a Planului de Redresare si Rezilienta al Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here