Bill Gates: „După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră”

0
76

Bill Gates, co-fondator Microsoft și miliardar filantrop, a scris că odată ce valul curent al infectărilor cu varianta Omicron va trece, lumea se poate aștepta la „mult mai puține cazuri” înregistrate în restul anului 2022. Din acel moment, COVID-19 va putea fi „tratată la fel ca gripa sezonieră”, scrie CNBC.

Gates, care a mai oferit în trecut și alte răspunsuri în legătură cu pandemia de Covid, nu este singurul care a făcut astfel de previziuni.

Mai mulți experți din domeniul sănătății publice au spus că răspândirea rapidă a tulpinii Omicron, cu toate că ridică multe probleme, ar putea să ne ofere o „imunitate naturală” împotriva coronavirusului care va transforma pandemia într-o mult mai puțin severă boală „endemică”, potrivit CNBC.

Odată ajunși în faza endemică, Gates a mai spus că „va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva Covid pentru o vreme”, la fel cum ne vaccinăm împotriva gripei. În același timp, Covid va continua să fie un pericol pentru populația vulnerabilă, precum copiii și bătrânii, dar restul societății va putea să se întoarcă la normalitate.

Miliardarul a scris că un astfel de scenariu este improbabil, dar nu imposibil. „O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare. „Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here