Autorităţile legate de mâini şi de picioare. CCR a lăsat statul fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării/izolării

0
724

Deşi iniţial guvernanţii au negat că vor ajunge în imposibilitatea de a aplica obligativitatea carantinării/izolării după decizia CCR din 26 iunie, acest lucru se întâmplă oficial, începând de vineri – reiese dintr-un document oficial ajuns în posesia G4Media.

Concret, din informarea Nr.139305/03.07.2020, transmisă de către Ministerul de Interne către Centrele de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Judeţene, reiese că s-au suspendat măsurile de izolare/carantinare pentru persoanele aflate în situaţie de urgenţă de sănătate publică, determinată de infecţia cu Covid-19.

Loading...

Suspendarea vine în condiţiile în care Curtea Constituţională a hotărât recent că izolarea şi carantina sunt neconstituţionale.

Decizia de suspendare rămâne valabilă până când Parlamentul şi Guvernul se vor conforma deciziei Curţii Constituţionale, se precizează în documentul publicat de G4Media, fără alte explicaţii privind modul în care se va reglementa această situaţie.

Vineri seara, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa că împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru „punerea în concordanţă” a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19.

Până atunci, în lipsa dispoziţiilor Ordinului Ministerului Sănătăţii, care viza obligativitatea carantinării/izolării, autorităţile se mulţumesc să recomande persoanelor considerate cu risc de infectare cu Covid-19, să respecte măsurile de protecţie.

Articolul integral poate fi citit aici.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here