Au trecut la atacuri mai grave: Rușii trag cu rachete hipersonice, pentru a doua zi consecutiv. ”Super-arma” lui Putin a distrus un important rezervor de carburant

0
108

Rusia a afirmat, duminică, a doua oară, că a folosit rachete hipersonice în Ucraina, de data aceasta pentru a distruge un rezervor de carburant al armatei ucrainene din sudul ţării, scrie AFP citată de Observatornews.ro. 

„Un important rezervor de carburant a fost distrus de rachete de crozieră Kalibr trase din Marea Caspică, precum şi rachete balistice hipersonice trase de pe sistemele aeronautice Kinjal, din spaţiul aerian al Crimeei”, a declarat ministrul Apărării într-un comunicat, fără a preciza data acestor atacuri.

Ministerul a adăugat că acest atac a avut loc în regiunea Nikolaiev. Potrivit ministerului, ţinta distrusă a fost ”principala sursă de alimentare cu combustibil pentru vehiculele blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

Ministerul rus al Apărării anunţase că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei. Potrivit ruşilor, racheta a distrus un mare depozit subteran de muniţie al trupelor ucrainene la Deliatin, în regiunea de sud-vest Ivano-Frankivsk.

Racheta hipersonică rusă Kinjal, la fel ca 3M22 Zircon, nu poate fi detectată de radar din cauza vitezei, ceea ce face ca sistemele de apărare antirachetă precum cele folosite de ucraineni să fie prea lente.

Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept „super-arma” de care dispune Vladimir Putin. Destinată să elimine navele şi ţintele terestre, Kinjal este o rachetă care poate fi înarmată cu focoase nucleare sau cu explozivi mari, şi poate să provoace daune semnificative prin simpla lovire a ţintei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here