“Aţi lăsat-o să moară ca un câine! Aţi băgat-o în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!” – scandal la Craiova

0
89

Doi fraţi acuză personalul medical de la Spitalul de Urgenţă din Craiova că au fost obligaţi să-şi înmormânteze mama decedată de cancer conform protocolului COVID-19, cu toate că femeia nu fusese infectată”, informează Adevărul.ro

Concret, la sfârşitul săptămânii trecute, cei doi, frate şi soră, s-au prezentat la Spitalul de Urgenţă din Craiova să-şi ridice mama decedată. Aici, aveau să afle că trupul femeii decedate fusese băgat într-un sac negru, iar familia era obligată să-l ducă imediat la cimitir. Cei doi însă şi-au exprimat indignarea şi au cerut explicaţii.

Loading...

“În mod normal, se testează la 6 zile de la contact, dânsa n-a mai apucat să fie testată, dar rămâne în continuare suspectă. De aceea a venit în sac, asta-i procedura. Pentru a evita îmbolnăvirea pentru toată lumea”, a fost explicaţia dată de o asistentă.

Fiica persoanei decedate a întrebat: „Atunci de ce ne-aţi dat hainele mamei acasă? Dacă erau infectate?”.

“Aţi lăsat-o să moară ca un câine. Nu ne-aţi spus nimic. Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor! Cum să se infecteze de la o altă pacientă? Ea a stat singură în salon”, au acuzat copiii femeii.

Sursa citată mai precizează că, potrivit conducerii spitalului, pacienta operată de cancer de colon fusese iniţial singură în salon. Înainte de a deceda, însă, a dormit alături de o altă pacientă care s-a dovedit a fi pozitivă şi care ulterior a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

“Nu am mai apucat să-i facem testul COVID pentru că a decedat. Dar a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv şi era normal să o considerăm suspectă. Ăsta-i protocolul, dar nu toţi oamenii înţeleg”, a declarat Bogdan Fănuţă, directorul medical al spitalului.

După scandalul iscat, medicii aveau să descopere că pacienta care fusese testată pozitiv avea un nivel scăzut la încărcătura virală a probei recoltate, astfel că persoana decedată a putut fi dată familiei fără protocol COVID.

În aceeaşi situaţie s-a găsit şi un bărbat care a povestit că a păţit acelaşi lucru cu bunica sa, despre care medicii i-au spus că i-o „livrează pe protocol COVID”.

Articolul complet aici

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here