Astăzi se deschide magistrala 5. Locuitorii din Drumul Taberei vor circula cu metroul după 5 ani de întârzieri. Ar trebui sa fie alegeri în fiecare an!

0
40

Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor se deschide astăzi, 15 septembrie, cu cinci ani întârziere. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat luni inaugurarea magistralei 5.

Ministrul Transporturilor a declarat, în ședința de Guvern de luni, că magistrala de metrou M5 poate fi deschisă. Inaugurarea oficială va avea loc la ora 12:00.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Cum arată stațiile de metrou de pe magistrala 5

De mâine 15 septembrie 2020 #ne_vedem_pe_M5

Publicată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România pe Luni, 14 septembrie 2020

Aceasta este singura magistrală construită după revoluţie, celelalte fiind realizate în perioada comunismului, și ar fi trebuit să fie gata în 2015. Ea va conecta cartierul Drumul Taberei de reţeaua de metrou.

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here