Asta deja e nebunie curată: Certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson nu mai sunt valabile în Austria

0
155

Certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul monodoză Johnson&Johnson îşi pierd valabilitatea în Austria începând de luni.

Măsura este valabilă atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat, conform unei decizii luate anul trecut de guvernul austriac, relatează presa locală, potrivit Agerpres.

În Germania majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi care totuşi s-au infectat, au primit serul Johnson & Johnson, au remarcat experţii sanitari din această ţară în luna octombrie când varianta dominantă a coronavirusului era Delta.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu vaccinurile ARN mesager, astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson, luată în noiembrie.

Vaccinul Johnson & Johnson, eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron

Cele circa 260.000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost notificate atunci că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de 85% în faţa variantei Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here