Așa se face justiția in România: Fiul judecătoarei din Novaci, care a accidentat mortal cu autoturismul BMW o femeie, pus în libertate

0
144

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, din judeţul Gorj, care a accidentat mortal cu maşina pe care o conducea o femeie, după care a fugit de la locul accidentului, a fost lăsat liber de către Judecătoria Craiova, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

Instanţa de judecată a Judecătoriei Novaci a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar: „În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză“.

PROTEST ÎN URMA SENTINŢEI

Mihai Dafinescu a stat în spatele gratiilor, în arest preventiv, pe o perioadă de şapte luni. El a fost eliberat la începutul acestei luni, arestul preventiv fiind înlocuit cu arestul la domiciliu.

În urma acestei sentinţe, rudele femeii care a fost accidentată mortal şi mai mulţi localnici au organizat un protest în faţa Judecătoriei Novaci.

Dumitru Constantin, fratele femeii care a murit, a spus că mama tânărului inculpat trebuie să se suspende din funcţia de preşedinte a Judecătoriei Novaci pe perioada procesului pentru a nu-l influenţa.

A FUGIT DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Fiul preşedintel Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată, la începutul acestui an, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Conform rechizitoriului, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe o stradă din oraşul Novaci, acesta a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Cazul a fost soluţionat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here