”Am început să plâng. Așa ceva?!”. O ucraineancă ajunsă în România a povestit lecția de viață primită într-o benzinărie

0
111

Yulia Chernitskaya, antrenoare de fitness, este unul dintre cei aproximativ 400.000 de ucraineni care au intrat în România după ce au fugit din calea războiului din țara natală.

Originară din Odesa și mamă a patru copii, Yulia Chernitskaya a rămas în România și a rămas impresionată de ajutorul primit în țara noastră. În acest sens, ucraineanca a povestit un episod elocvent pe rețelele sociale.

Yulia Chernitskaya și ajutorul primit de la un bărbat în benzinărie

Alături de o fotografie în care apare ținând în mâini două bancnote de 100 de lei, Yulia Chernitskaya a povestit că a primit banii, într-o benzinărie, de la un bărbat în vârstă, care s-a oferit să o ajute în momentul în care i-a văzut numărul de înmatriculare.

Antrenoarea a recunoscut că a fost impresionată până la lacrimi de gestul bărbatului, despre care spune că era vizibil că nu avea o situație financiară ieșită din comun.

Acești bani i-ai primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plan. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română ‘Ucraina?’, ‘Ucraina’, i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus ‘glorie Ucrainei!’. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă,  nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Yulia Chernitskaya, pe Facebook.

yulia
Banii primiți de Yulia Chernitskaya / Foto: Facebook@Юлия Черницкая

Yulia Chernitskaya, mesaj către ruși

Yulia Chernitskaya a recunoscut și că situația din țara natală a făcut-o să prețuiască lucrurile mici și le-a cerut rușilor să înceteze atacurile.

Întreaga lume ne susține și ne ajută. Ne oferă cazare pe gratis, mâncare, bani, și haine, în timp ce vecinii noștri din Rusia ne omoară. Mulțumim, tuturor, celor care m-au adoptat împreună cu ai mei copii, care m-au ajutat cu tot. Mulțumim prietenilor care ne-au trimis bani pentru a avea din ce să trăim.

Camarazi, războiul m-a învățat multe, mi-a deschis ochii, mulțumim pentru experiență, dar, vă rog, plecați! Nu merităm asta. Plecați!”, a mai scris Yulia Chernitskaya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here