Alexandru Muraru e supărat rău: AUR trebuie scos în afara legii. Am extins plângerile penale la adresa lui Claudiu Târziu și George Simion

2
161

Deputatul PNL Alexandru Muraru spune că a extins plângerile penale la adresa copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu.

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului mai spune că AUR ar trebui scos în afara legii, potrivit RFI.

„Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune, AUR, este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului”, a spus Muraru.

„Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție, a adăugat el.

Parlamentarul a mai spus că a făcut plângeri penale pe numele copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu.

„Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni.

Sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a spus Muraru.

2 COMENTARII

  1. Cand se ridica cineva cu iubire de patrie , si-si sustine semenii pentru o tara fara hoti si hotie , se arata un neica nimeni , ‘jignit ,, in sentimente si orgoliul sau de PNL-ist in cadere libera , care sa vrea cica sa apara mai nationalist decat primul , Pai ba nene daca ai vrut o tara frumoasa ce ai facut in anii astia ? PNL este si va fi un partid de frustrati cu un penal ( nu-i asa domnule Iohanis ) in fruntea partidului caruia cand i se termina cocaina i se zbarleste parul si spune prosti , In loc sa faceti greseli si sa deschideti dosare penale , nu ar fi cu mult mai bine sa va vedeti de rostul vostru pentru care ati primit votul miilor de cetateni ai acestei tari spre a le reprezenta interesele ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here