Aglomerație în vămile cu Ungaria, pe sensul de ieșire. Timpii de așteptare pentru autocamioane ajung la câteva ore

0
143

Poliția de Frontieră anunță că la punctele de trecere a frontierei de la granița comună cu Ungaria se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate mașinilor de marfă.

Situația apare ca urmare a restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice.

În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă de ieri, autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 6 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Petea (2 artere).

Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire.

Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel:

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II;

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand.

Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here