Afacerea zilei: Un oficial ucrainean susține că un soldat rus și-ar fi predat tancul pentru 10.000 de dolari

0
96

Un militar rus care și-ar fi predat tancul forțelor din Ucraina va primi o recompensă de 10.000 de dolari, anunță surse ucrainene, preluate de Sky News

Informația a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Victor Andrusiv a publicat și o imagine cu un soldat rus despre care susține că și-a predat tancul forțelor ucrainene.

Consilierul a spus că militarul va primi o recompensă de 10.000 de dolari.

Într-o postare intitulată „Rușii se predau!”, el a explicat că a vrut să facă publică înregistrarea video a incidentului, dar „forțele speciale mi-au cerut să nu o fac”.

El a mai spus că în urmă cu câteva zile, forțele ucrainene au primit un apel de la un bărbat pe care l-au numit „Misha”, acesta fiind un termen folosit de ucraineni pentru soldații ruși. Andrusiv a sugerat că bărbatul a folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainene și că rusul a fost învățat cum să se predea.

Consilierul a mai declarat că agenții de informații ucraineni au stabilit că oferta era autentică.

„A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că era el și că nu era o ambuscadă. După aceea, forțele speciale l-au reținut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, ceilalți au fugit acasă. El nu vedea rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage…

Mișa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent. Demoralizarea este colosală”, a relatat consilierul ucrainean, citat de Mediafax. „Până la sfârșitul războiului, va trăi în condiții confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie și duș”, a precizat consilierul ucrainean despre soldatul care s-ar fi predat.

Versiunea prezentată de consilierul ucrainean nu a putut fi verificată din surse independente și, probabil, informația va fi folosită intens de propaganda ucraineană.

Sursa știre : Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here