32 de milioane de euro investite aiurea: tramvaiele ultramoderne de la Iași rămân blocate la frig

0
147

Tramvaiele ultramoderne din Iași care au costat două milioane de euro bucata sunt sensibile la frig și nu pot fi urnite din loc dacă este gheață pe rețeaua fir contact.

Autoritățile au constatat această problemă tehnică odată cu răcirea semnificativă a vremii și așteaptă o soluție de la producătorul polonez.

Este vorba despre 16 tramvaie, care au fost aduse în vară, din Polonia, fiind achiziționate printr-un proiect european.

Autoritățile au constatat, odată cu răcirea vremii, că aceste tramvaie nu pot sparge gheața care se depune pe firele contact. Pantograful care face legătura între tramvai și firele de contact este mult mai sensibil decât la tramvaiele vechi, care nu au astfel de probleme. Astfel, dacă vatmanul nu îndepărtează manual gheața de pe fire, tramvaiele se blochează.

Problema a fost semnalată săptămâna aceasta când mai multe tramvaie au rămas blocate. Angajații companiei de transport public s-au urcat pe tramvaie pentru a curăța gheața cu lopata. Reprezentanții companiei au spus că nu s-au mai confruntat cu o astfel de problemă.

Tramvaiele cu probleme nu au fost retrase din circulație, dar autoritățile locale au cerut o soluție producătorului polonez care trebuie să propună o variantă tehnică rapidă.

Cele 16 tramvaie au costat 32 de milioane de euro, potrivit informațiilor Digi24.ro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here