23 August, ziua când comuniștii din România mai vizează la ce a fost odată

0
28

Multi români nu cunosc ce însemna ziua de 23 August pe timpul comunismului și al dictaturi criminale și megalomania conducătorilor iubiți de la Ana Pauker până la Nicolae Ceaușescu în1989, care a fost dat jos de către omul de mingi al Rusiei, adică Ion Iliescu. Căci cine să te trădeze, dacă nu cel mai bun prieten? 

Ziua Naţionaţă a României este marcată din 1990 pe 1 Decembrie şi marchează Unirea de la 1918, considerată „momentul de aur al istoriei naţiunii române”, ziua în care, la Alba-Iulia, Marea Adunare Naţională vota Unirea Transilvaniei cu România.

Loading...

Înainte de 1989 însă, nu era așa! Şoimi ai patriei, pionieri şi muncitori îmbrăcaţi de sărbătoare, cu toţii defilau pe 23 august, în cinstea partidului şi a conducătorului iubit. Oamenii erau luaţi din fabrici, împărţiţi în grupuri şi aliniaţi pentru paradă.Cântecele patriotice şi lozincile, care îi preaslăveau pe Nicolae şi Elena Ceauşescu, răsunau ziua întreagă în toate oraşele ţării.

Megalomania conducătorului “iubit”

Pe stadioane erau manifestari omagiale de dimensiuni megalomanice dedicate Partidului Comunist şi conducătorului iubit, la care elevii, artistii, sportivii sau muncitorii din uzine erau obligati să participe, cu entuziasm, în cinstea cuplului dictatorial. Numele marelui conducător Nicolae Ceauşescu era înscris pe toate pancardele, iar românii erau obligaţi să-l proslăvească în cor.

„Stima noastra şi mândria, Ceauşescu, România!” sau „Partidul, Ceauşescu, România” erau unele dintre lozincile cel mai des auzite.Timp de 45 de ani, ziua de 23 august a fost sărbătoare naţională comunistă, cu semnificaţie puternic ideologizată. Zeci de mii de oameni participau la parade fastuoase, cu coregrafii complexe şi foarte complicate.

Inițial Ziua Națională a fost între 1866-1947, pe data de 10 mai. Atunci, Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, a depus jurământul în fața adunării reprezentative a Principatelor Române Unite.

Între 1948-1989, Ziua Națională a României a fost declarată data de 23 august. După abdicarea forțată a Regelui Mihai I în data de 30 decembrie 1947, Camera Deputaților a adoptat legea nr. 363 din 1947, prin care a proclamat Republica Populară Română. Ziua de 23 august a fost adoptată drept sărbătoare de stat, sub numele de ziua insurecției armate antifasciste, începutul revoluției populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste și arestarea guvernului condus de Ion Antonescu în anul 1944.Erau regizate până în cel mai mic detaliu demonstraţii ale oamenilor muncii, parade militare, cântece pioniereşti şi spectacole omagiale organizate în „Epoca de Aur”.

Tovarăşul şi soţia, Elena, urmăreau totul de la tribune. Stadionul 23 august se umplea de oameni în marea zi de sărbătoare. Totul era aranjat în cele mai mici detalii.

De la hainele pe care le purtau oamenii cu drapele, eşarfe şi baloane în mâini până la modul în care erau grupaţi pe coloane.

Multi Romani nu cunosc ce însemna ziua de 23 August pe timpul comunismului și al dictaturi criminale și megalomania…

Publicată de Ceausescu Marian pe Duminică, 23 august 2020

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here